"Als woorden tekort schieten..."

'Als woorden tekort schieten...'

Beeldende therapie is een ervaringsgerichte therapie. Je hebt misschien niet altijd zin om te praten over wat je dwarszit, of eigenlijk heb je er geen woorden voor. Door bezig te gaan met je handen, volg je een natuurlijkere weg. Door met aandacht te werken maak je via het materiaal, via je lijf, contact met je beleving. Denken-voelen-handelen vallen samen, waardoor je geraakt kan worden.

Mijn ervaren aanwezigheid als therapeut zal naast het materiaal als veiligheid dienen. In mijn werkwijze leg ik de nadruk op je eigen tempo. Het gaat er naar mijn idee niet om enkel uit de weg te ruimen wat in de weg zit, maar juist om vaardigheden te ontwikkelen om emotioneel moeilijke zaken te benaderen en door te werken. Om er met momenten afstand van te kunnen nemen, de emoties te kunnen verdragen, te laten zijn en de focus te leggen op andere zaken. Zo krijg je de keuze en verruim je je eigen mogelijkheden om in het dagelijks leven met emotioneel moeilijke zaken om te gaan, of dat nu actuele zaken zijn of die welke uit het verleden opspelen.

Mijn eigen ontwikkeling als mens en therapeut heeft me gebracht dat ik steeds meer in contact ben gekomen met mijn eigen centrum. Het heeft me gebracht dat ik ervaring heb met de verwarring  die kan ontstaan als je vertrouwde patronen loslaat. Ik kan je angst meevoelen en je tot anker dienen in je zoektocht. Ook door eventueel zelf actief mee te doen in het beeldend werken. Deze echtheid en gevoeligheid neem ik van harte mee in mijn contact met jou. Samen zoeken we en krijg je gelegenheid om ook in het contact met mij te zoeken. Samen bepalen we ook hoeveel ruimte  het actief beeldend werken in zal nemen om jou proces te dienen. Naast beeldende therapie beschik ik ook over andere tools. Met name de methodiek van de Somatic Experiencing vind ik een heel prettig werkbare vorm, waarbij er blokkades opgelost worden via een voorzichtig en gecontroleerd contact met je lichamelijke en emotionele sensaties.  (zie voor meer info het kopje links) Ook hier weer staat eigen tempo en grenzen en mogelijkheden voorop. Met respect én aandacht komen we er.

 • Even voorstellen

  Even voorstellen

  Mijn naam is Meriam te Rietmole. Ik ben geboren in 1971 en ben eigenlijk mijn hele leven nieuwsgierig geweest. Naar wat....

  Lees meer
 • Anita van den Berg, oud-leidinggegevende Anita van den Berg, oud-leidinggegevende

  "Ik heb Meriam leren kennen als iemand die altijd op zoek gaat naar de verschillende kanten van een persoon"

 • Erica v B, oud-cliënt Erica v B, oud-cliënt

  "Er zat een zekere oprechtheid in, in Meriam. Door die oprechtheid durfde ik mezelf durfde open te stellen voor het beeldende "

 • Stan, scholier Stan, scholier

  "Laatste jaar groep 8 leuk afsluiten"

 • Luca, scholier Luca, scholier

  "Ik vond het leuk om in het hout te zagen"

 • Miralda V, oud-cliënt Miralda V, oud-cliënt

  "Als de hele wereld tegenzit en alles is lastig, neem dan een homp klei. Het heeft mij erg geholpen om écht in contact te komen"

 • Jetske van der Greef, oud-Directeur 'de Ontdekkingsreis' Jetske van der Greef, oud-Directeur 'de Ontdekkingsreis'

  "Het is heel fijn om in Meriam's energie te zijn. Ze heeft een sterke combinatie van zachtheid en kracht"

 • Christien, collega vaktherapeut Christien, collega vaktherapeut

  "Meriam weet de paarlen"

 • Meriam, eigenaar van Beeld-in-Beeld Meriam, eigenaar van Beeld-in-Beeld

  "Welkom om een reactie te geven"