Even voorstellen

Mijn naam is Meriam te Rietmole. 

Ik ben geboren in 1971 en ben eigenlijk mijn hele leven nieuwsgierig geweest. Naar wat er om de hoek te beleven is, naar het wezen der dingen, het wezen van het leven.

Wat je tegenkomt op deze website is het resultaat van een jarenlange “groei-en-genieten” van het proces van creëren.  Ik heb altijd graag met mijn handen gewerkt en doe dat nog steeds. Door mijn handen ergens letterlijk in te steken voel ik een wezenlijk contact ontstaan, met mezelf, met de wereld om me heen. Ik heb ook altijd graag contact met mensen en ben geïnteresseerd in wat er écht in iemand omgaat.  Op jonge leeftijd heb ik ontdekt dat het mogelijk bleek  om beiden te combineren.  Het heeft geleid tot een zeer gevarieerd en genuanceerd palet aan wie ik ben en wat ik kan bieden. Graag deel ik dat, zowel in concrete materie als in sociale vaardigheden.

Buiten de geijkte paden treden , op onderzoek uitgaan, wezenlijk ontmoeten, zijn vormen die bij mij passen en die mij zelf ook weer gevormd hebben. Naast ervaringen opdoen in diverse delen van de wereld, ontdek ik ook graag heel in het klein. In het dagelijkse leven. In een ongedwongen moment. In materie. Het leven is eigenlijk altijd boeiend en heeft  iets te vertellen. Het is als een spiegel. Ook wanneer het rot en vervelend voelt, of misschien juist wel dán… als je je openstelt en werkelijk kijkt en luistert.. En dat valt niet altijd mee.

Het leven is niet altijd makkelijk, ook niet voor mij en heeft mij ook het nodige gekost aan gestoei en klem-raken .  Het heeft ook het  nodige opgeleverd aan hoe dan weer los te komen, en hoe te vóórkomen en hoe deze ervaringen me hebben verrijkt  als mens  en ook meer in verbinding gebracht met het leven in al zijn facetten. Dat geef ik graag door.
Het leven heeft me ook twee bijzondere dochters geschonken, Yula en Bodiel,  waar ik heel dankbaar voor ben en dol op ben.

In 1996 ben ik afgestudeerd als beeldend therapeut aan de Hogeschool te Nijmegen. Eigenlijk heb ik me het vak eigen gemaakt door me altijd bezig te blijven houden met persoonlijke groei. Daarvoor heb ik ook diverse opleidingen, cursussen en therapieën gevolgd. En nog steeds. Methodieken als Gestalt, Transpersoonlijke Therapie zoals Boswijk deze aanbiedt, Mentalisation Based Treatment, Somatic Experiencing welke ik nu volg , ontwikkeld door Peter Levine en andere vormen van energetisch lichaamswerk spreken me aan en hebben me gevormd. Dit zul je ook terug kunnen herkennen in mijn werkwijze. Onder het kopje “links” van de practijk vind je meer informatie over verschillende methodieken.

Naast mijn vak als therapeut/coach  ben ik altijd bezig met creëren. Het maken van eigen schilderijen, het bedenken van workshops voor kinderen, voor groepen,  het maken en vermaken van textiele werkvormen. En ga zo maar door. Het bezig zijn met mijn handen is als ademen voor mij.

Na jaren gewerkt te hebben in verschillende settingen in loondienst, heb ik in 2013 de stap genomen om  ook op eigen kracht mijn kwaliteiten in de wereld te zetten.

Heerlijk om nu hier ook het resultaat te zien in deze website. Een mooi samenspel.

 • Even voorstellen

  Even voorstellen

  Mijn naam is Meriam te Rietmole. Ik ben geboren in 1971 en ben eigenlijk mijn hele leven nieuwsgierig geweest. Naar wat....

  Lees meer
 • Anita van den Berg, oud-leidinggegevende Anita van den Berg, oud-leidinggegevende

  "Ik heb Meriam leren kennen als iemand die altijd op zoek gaat naar de verschillende kanten van een persoon"

 • Erica v B, oud-cliënt Erica v B, oud-cliënt

  "Er zat een zekere oprechtheid in, in Meriam. Door die oprechtheid durfde ik mezelf durfde open te stellen voor het beeldende "

 • Stan, scholier Stan, scholier

  "Laatste jaar groep 8 leuk afsluiten"

 • Luca, scholier Luca, scholier

  "Ik vond het leuk om in het hout te zagen"

 • Miralda V, oud-cliënt Miralda V, oud-cliënt

  "Als de hele wereld tegenzit en alles is lastig, neem dan een homp klei. Het heeft mij erg geholpen om écht in contact te komen"

 • Jetske van der Greef, oud-Directeur 'de Ontdekkingsreis' Jetske van der Greef, oud-Directeur 'de Ontdekkingsreis'

  "Het is heel fijn om in Meriam's energie te zijn. Ze heeft een sterke combinatie van zachtheid en kracht"

 • Christien, collega vaktherapeut Christien, collega vaktherapeut

  "Meriam weet de paarlen"

 • Meriam, eigenaar van Beeld-in-Beeld Meriam, eigenaar van Beeld-in-Beeld

  "Welkom om een reactie te geven"