LinksSomatic Experiencing

Somatic Experiencing is een lichaamsgerichte vorm van traumabehandeling. Denk dan aan behandeling van mensen met acute trauma zoals een ongeluk en ook aan behandeling van ontwikkelingstrauma. Trauma is misschien een wat zwaar woord om zo te lezen, maar eigenlijk is het iets wat vaak voorkomt.

 


 

Trans Persoonlijke Therapie van Boswijk

Trans Persoonlijke therapie van Boswijk is een bijzondere vorm van therapie waarbij problemen die ontstaan zijn in de ontwikkelingsfasen aangepakt worden in het hier-en-nu. Ervaringen worden opgepakt, uiteengezet en doorgeleefd in hier-en-nu situaties. Dit gebeurt met oprechte en hartelijke ondersteuning, begrenzing en aandacht van de therapeut.

 


 


Mentalisation Based Treatment (MBT)

In 2010 heb ik een cursus gevolgd van Marianne Kaarsemaker-Verfaille,  waarin MBT werd aangeboden als een methodiek binnen de beeldende therapie. Het is een evidence based behandelmethode  ontwikkeld door Bateman en Fonagy. Het is een methodiek die in het hier-en-nu uitnodigt en stimuleert om tot meer reflectie te komen en contact te komen tot eigen beleving én het besef dat een ander een ándere beleving kan hebben.

 


 

Energetisch Lichaamswerk

Mijn eerste echte ervaring, van binnenuit, dat het heel goed mogelijk is om emotionele problemen, of uitdagingen die je tegenkomt in het leven via lichaamswerk te benaderen, heeft me veel gedaan. Ik ben altijd gevoelig geweest maar heb in mijn jeugd daar niet voldoende de nodige klankborden voor gevonden om  daarin gezien te zijn en me te ontwikkelen.

 

 • Even voorstellen

  Even voorstellen

  Mijn naam is Meriam te Rietmole. Ik ben geboren in 1971 en ben eigenlijk mijn hele leven nieuwsgierig geweest. Naar wat....

  Lees meer
 • Anita van den Berg, oud-leidinggegevende Anita van den Berg, oud-leidinggegevende

  "Ik heb Meriam leren kennen als iemand die altijd op zoek gaat naar de verschillende kanten van een persoon"

 • Erica v B, oud-cliënt Erica v B, oud-cliënt

  "Er zat een zekere oprechtheid in, in Meriam. Door die oprechtheid durfde ik mezelf durfde open te stellen voor het beeldende "

 • Stan, scholier Stan, scholier

  "Laatste jaar groep 8 leuk afsluiten"

 • Luca, scholier Luca, scholier

  "Ik vond het leuk om in het hout te zagen"

 • Miralda V, oud-cliënt Miralda V, oud-cliënt

  "Als de hele wereld tegenzit en alles is lastig, neem dan een homp klei. Het heeft mij erg geholpen om écht in contact te komen"

 • Jetske van der Greef, oud-Directeur 'de Ontdekkingsreis' Jetske van der Greef, oud-Directeur 'de Ontdekkingsreis'

  "Het is heel fijn om in Meriam's energie te zijn. Ze heeft een sterke combinatie van zachtheid en kracht"

 • Christien, collega vaktherapeut Christien, collega vaktherapeut

  "Meriam weet de paarlen"

 • Meriam, eigenaar van Beeld-in-Beeld Meriam, eigenaar van Beeld-in-Beeld

  "Welkom om een reactie te geven"