Trans Persoonlijke therapie van Boswijk

Trans Persoonlijke therapie van Boswijk is een bijzondere vorm van therapie waarbij problemen die ontstaan zijn in de ontwikkelingsfasen aangepakt worden in het hier-en-nu. Ervaringen worden opgepakt, uiteengezet en doorgeleefd in hier-en-nu situaties. Dit gebeurt met oprechte en hartelijke ondersteuning, begrenzing en aandacht van de therapeut. Aanwezig zijn in het contact is een belangrijke sleutel.  Groei processen vinden daardoor plaats op diep niveau waardoor veranderingen natuurlijk gaan. Eigen grenzen worden gerespecteerd en gewaardeerd. Weerstanden worden ontmoet en er is ruimte om van binnenuit te ervaren dat er motivatie tot verandering is.  Dat is uiteindelijk de kern tot verandering, een verlangen. Regie over eigen leven zal toenemen en milder worden. Er wordt gebruik gemaakt van innerlijke dialoogvormen, zoals de Gestalt deze heeft ontwikkeld, van meditatietechnieken en lichaamswerk.

Voor meer informatie verwijs ik van harte door naar: www.boswijkinstituut.nl

Deze oprechte therapievorm was een openbaring voor mij. Als  de kern van wat therapie, volgens mij,  eigenlijk betekent:  

Oprecht aanwezig zijn voor de ander. Met de nodige begrenzing en focussing.

Door deze opleiding voelde ik me nog meer gesterkt in mijn eigen behoefte om mijn rol als therapeut zo vorm te geven.  Het was voor mij heel makkelijk eigenlijk om deze methodiek in te zetten in mijn werk als beeldend therapeut. Het vertragende aspect van de beeldende therapie maakt dat de cliënt zich veilig kan voelen en zelf goed bewust kan zijn van eigen regie en kracht en ook van eigen motivatie tot ander gedrag.

(eerste jaar voltooid met goed resultaat in 2013-2014)

 • Even voorstellen

  Even voorstellen

  Mijn naam is Meriam te Rietmole. Ik ben geboren in 1971 en ben eigenlijk mijn hele leven nieuwsgierig geweest. Naar wat....

  Lees meer
 • Anita van den Berg, oud-leidinggegevende Anita van den Berg, oud-leidinggegevende

  "Ik heb Meriam leren kennen als iemand die altijd op zoek gaat naar de verschillende kanten van een persoon"

 • Erica v B, oud-cliënt Erica v B, oud-cliënt

  "Er zat een zekere oprechtheid in, in Meriam. Door die oprechtheid durfde ik mezelf durfde open te stellen voor het beeldende "

 • Stan, scholier Stan, scholier

  "Laatste jaar groep 8 leuk afsluiten"

 • Luca, scholier Luca, scholier

  "Ik vond het leuk om in het hout te zagen"

 • Miralda V, oud-cliënt Miralda V, oud-cliënt

  "Als de hele wereld tegenzit en alles is lastig, neem dan een homp klei. Het heeft mij erg geholpen om écht in contact te komen"

 • Jetske van der Greef, oud-Directeur 'de Ontdekkingsreis' Jetske van der Greef, oud-Directeur 'de Ontdekkingsreis'

  "Het is heel fijn om in Meriam's energie te zijn. Ze heeft een sterke combinatie van zachtheid en kracht"

 • Christien, collega vaktherapeut Christien, collega vaktherapeut

  "Meriam weet de paarlen"

 • Meriam, eigenaar van Beeld-in-Beeld Meriam, eigenaar van Beeld-in-Beeld

  "Welkom om een reactie te geven"